Appartement Groningen

De vraag naar appartementen in Groningen is heel groot en het is zeker als jongere niet eenvoudig om er één te vinden. Om het je gemakkelijker te maken heeft Ghuus het aanbod van Groninger woningcorporaties onder één dak verzameld. Zo heb jij straks dankzij ons woningaanbod een dak boven je hoofd en woon je fijn in een appartement in Groningen. 

Appartement te huur in Groningen

Er zijn allerlei platforms waar je een appartement te huur in Groningen ziet staan. Het gaat hier veelal om particuliere verhuur en daarin maakt Ghuus het onderscheid. Via Ghuus is het namelijk mogelijk om het aanbod van woningcorporaties te bekijken. Daarmee ben je verzekerd van het voordelig huren van een appartement in Groningen. Het aanbod bestaat uit sociale huurwoningen en daar is een maximale huurprijs op van toepassing. Bovendien ben je bij een eventueel gebrek in je woning verzekerd van herstel en reparatie. Zo is het onderhoud ook nog eens goed geregeld. Verder maak je aanspraak op huurtoeslag als je inkomen aan de eisen voldoet.

Bekijk hieronder snel welke appartementen beschikbaar zijn in Groningen:

€665,33 / mndKale huur: €571,92
Oostzaan 215energielabel
A
bouwjaar
2019
Vorige
Volgende

Via Ghuus een appartement huren in Groningen

Ghuus voorziet in een openbaar platform waar je gratis en voor niets een compleet aanbod met appartementen in Groningen vindt. Het aanbod is divers samengesteld en afkomstig van meerdere woningcorporaties, zoals Lefier, Patrimonium, Nijestee, De Huismeesters, Wierden en Borgen en Woonborg. Alle jongerenwoningen van deze corporaties die voor verhuur vrijkomen, zijn bij Ghuus op het platform te zien. Daartoe behoort ook woonruimte in de vorm van appartementen in verschillende wijken in de stad. Bijvoorbeeld appartementen voor 1 of 2 personen in onder meer de wijk Paddepoel, Beijum en De Hoogte. Of woon je liever in een appartement in Groningen in de gezellige binnenstad in een voormalig pakhuis? Bekijk het actuele aanbod door de selectiecriteria te gebruiken, zoals appartement, maximale prijs en eventuele voorkeur voor een wijk.

Leuke woonruimte gezien?

Als je leuke woonruimte hebt gezien waar je wel wilt wonen, aarzel dan niet en ga voor de volgende stap. Via het appartement van je voorkeur ga je rechtstreeks naar de woonruimte. Zo kom je bijvoorbeeld uit bij Woningnet Groningen als je een appartement van Nijestee of De Huismeesters ziet. Om te reageren dien je in dat geval de inschrijving bij Woningnet Groningen te regelen. Dat is overigens direct verstandig om te doen omdat je daarmee inschrijfduur opbouwt en met meer inschrijfduur heb je meer keuze uit appartementen in Groningen. Let bij het aanbod van woonruimte wel even op de specifieke eisen. Ghuus is er voor jongeren en dat betekent dat er doorgaans een leeftijdseis van toepassing is. Bijvoorbeeld een leeftijdsgrens van 23 tot en met 28 jaar of van 18 tot en met 30 jaar.

Appartement in Groningen en recht op huurtoeslag

Een appartement in Groningen huren bij een woningcorporatie is al goedkoop. Het wordt nog goedkoper wanneer blijkt dat je recht hebt op huurtoeslag. Een voorwaarde voor huurtoeslag is dat je zelfstandige woonruimte huurt. Dat is bij het huren van een zelfstandig appartement in Groningen het geval. Daarnaast mag je inkomen, je vermogen en de huur niet te hoog zijn. Ben je jonger dan 23 jaar dan geldt dat de maximale huur voor huurtoeslag lager ligt dan wanneer je 23 jaar of ouder bent. Hierop is wel een uitzondering en dat is als je een kind hebt. Wil je weten of je voor het huren van een appartement in Groningen voor huurtoeslag in aanmerking komt? Maak bij de Belastingdienst dan een proefberekening.


Schrijf je ook direct in bij Ghuus om per mail het meest recente aanbod van appartementen in Groningen te ontvangen.

Veelgestelde vragen:


Wat is Ghuus en hoe is het ontstaan?

Ghuus is een gezamenlijke website met studentenwoningen en jongerenwoningen van alle corporaties in de stad Groningen. De pagina is live sinds 20 januari 2020 en gestart door Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg.


Wat kan ik vinden op Ghuus?

Ghuus laat jou alle beschikbare studenten- en jongerenwoningen zien. Dit kunnen kamers, studio’s en appartementen in Groningen zijn. Zie je een leuke kamer? Wees er dan snel bij! Je wordt doorverwezen naar WoningNet, ROOM of naar de website van Woonborg. Hier kun je reageren op de woning. Een inschrijving en account op (één van) deze pagina’s is vereist als je wilt reageren. Naast het woningaanbod geven we ook informatie over de stad, nieuwbouwprojecten en geven we tips hoe jij goed je studententijd doorkomt.


Wat is het verschil tussen 'aanbod' en 'verhuurd'?

Bij ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studio’s, kamers of appartementen in Groningen. Op deze woningen kun je allemaal reageren. Bij ‘verhuurd’ zie je een totaaloverzicht van alle studentenwoningen en jongeren woningen in de stad Groningen. Ook de woningen die al bezet zijn.


Wat heb ik aan de nieuwsbrief?

Heel veel! Als jij je inschrijft krijg je altijd het nieuwste aanbod van Ghuus in de mail en kun jij dus het snelste reageren. Bij de inschrijving kun je al je wensen doorgeven, zoals de grootte van de woning, welke wijk of wat voor energielabel je graag wilt.


Hoe kom ik aan een woning via Ghuus?

Via ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studentenwoningen en jongerenwoningen in de stad Groningen. Met de zoekfilters kun je een kamer, studio of appartement vinden die bij jou past. De woningen worden aangeboden op WoningNet, ROOM of op de van Woonborg. Je ziet op Ghuus wel alle specificaties van alle woningen. Wil je reageren, dan wordt je automatisch doorverwezen naar de eerder genoemde sites. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer punten je krijgt en dit vergroot ook je kans om (sneller) een woning te krijgen. Schrijf je dus snel in!


Hoe kan ik mij inschrijven voor een studentenwoning of jongerenwoning?

Wil jij een kamer, studio of appartement huren via Ghuus? Dan kun je je inschrijven via WoningNet, ROOM of Woonborg. Kijk goed door welke corporatie de woning van jouw dromen wordt aangeboden, schrijf je daar in. Hieronder zie je een klein overzicht welke corporatie waar bij hoort en wat de kosten zijn van de inschrijven.


WoningNet

Op WoningNet worden de jongerenwoningen van Nijestee, De Huismeesters, Patrimonium, Lefier en Wierden en Borgen aangeboden. Wil je dus reageren op een woning van deze corporaties? Dan is een inschrijving bij WoningNet vereist. Inschrijven bij WoningNet Groningen kost € 20. De jaarlijkse verlengingskosten zijn € 11. De eerste betaling dien je direct te voldoen als laatste stap in het inschrijfproces. Je betaalt het bedrag met een doorlopende machtiging of via iDEAL.


Lefier

Lefier biedt woningen specifiek voor studenten aan op ROOM. Wil je reageren op een studentenwoning van Lefier? Dan kun je je hier inschrijven, dit kost je eenmalig € 35. Om te reageren op het aanbod is het een voorwaarde dat je studerend bent of binnen 4 maanden gaat starten met een opleiding (MBO, HBO, WO of PhD). Je kunt een huurcontract afsluiten als je 17 bent, mits je toestemming hebt van je ouders of voogd. Je kunt je al wel vast inschrijven als je 16 bent, zodat je alvast inschrijfduur kunt opbouwen.


Woonborg

Op Woonborg.nl worden alleen de woningen van Woonborg aangeboden. Wil je reageren op een woning van Woonborg? Dan kun je je hier inschrijven, dit kost je eenmalig € 40. Inschrijven kan al vanaf je 17e, het huurcontract sluit je pas af als je 18 bent.


Hoe kan ik reageren op woningen?

Heb je op Ghuus.nl een leuke woning of kamer gevonden? Klik dan op ‘ga naar woonruimte’. Je gaat dan naar de website van de aanbieder. Log in met je account en reageer op de woning/kamer. Heb je nog geen account? Schrijf je dan eerst in.


Wat is de leeftijdsgrens voor een studenten-/jongerenwoning?

Voor de studenten-/jongerenwoningen van Nijestee, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen is de leeftijdsgrens 28 jaar (reageren kan tot en met je 27e). Bij de studentenwoningen van Lefier is geen leeftijdsgrens Bij De Huismeesters kan je reageren op een studenten-/ jongerenwoning tot en met 30 jaar.

Let op! De leeftijdsgrens is overigens alleen van toepassing wanneer je reageert op een nieuwe woning. Als je er eenmaal woont, mag je er blijven wonen totdat je zelf weer wilt verhuizen. Dit geldt niet als je een campuscontract of een jongerencontract hebt getekend. Een campuscontract betekent dat je ingeschreven moet staan bij een onderwijsinstelling om de woonruimte te mogen huren en geldt geen leeftijdsgrens. Een jongerencontract is een tijdelijke huurovereenkomst voor een maximum aantal jaren.


Hoe worden de woningen toegewezen?

Reageren er meerdere mensen op een woning of kamer van het aanbod van Ghuus.nl? Dan krijgt de degene met de meeste punten de woning toegewezen. Eindig jij als eerste? Dan krijg je bericht van de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Je kunt de woning of kamer dan eerst bekijken. Daarna beslis je of je de woning gaat huren. In een aantal situaties kan er een voorrangsregel van toepassing zijn. In de advertentie staat vermeld welke dat is en wat dit inhoudt.

Bij een aantal studentenpanden van Lefier wordt de kamer via hospiteren toegewezen. In dat geval ontvangt de contactpersoon van de achterblijvende huurders een lijst met kandidaten waaruit zij hun nieuwe huisgenoot kunnen kiezen. Indien er sprake is van hospiteren o.b.v. inschrijfduur, dan bestaat deze lijst uit de eerste 10 kandidaten met de langste inschrijfduur. 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow