5 Tips voor het vinden van een appartement in Groningen

Bart
5 Tips voor het vinden van een appartement in Groningen

Het is tegenwoordig niet makkelijk om een huurwoning te vinden. Steeds vaker bezichtig je een appartement in Groningen en hoor je dat je het niet geworden bent omdat er tientallen mensen zijn die ook hebben bezichtigd. In deze blog geef ik 5 tips te waarmee je meer kans maakt op het krijgen van jouw huurwoning. 

1. Wees proactief in je zoektocht naar een appartement in Groningen

Het zoeken naar een appartement in Groningen vraagt sowieso proactiviteit. Dat weten we allemaal. Toch kun je daar een extra stap in zetten om nog meer kans te maken. Mocht een verhuurder, of verhuurmakelaar contact met jou zoeken, zorg dan dat je snel reageert. Daarbij is het ook aan te raden om te bellen in plaats van te whatsappen, of sms’en. Hiermee toon je niet alleen aan dat je vol voor het appartement gaat, maar laat je ook zien dat je een betrouwbaar persoon bent die afspraken nakomt en snel reageert. Het kan net dat extra stapje zijn.

2. Schakel je netwerk in

Vaak is het makkelijker om via je netwerk een appartement in Groningen, of een kamer in Groningen te vinden dan via een makelaar of website. Als je iedereen in je omgeving laat weten dat je op zoek bent naar een appartement in Groningen dan is de kans ook veel groter dat er iets op je pad komt waar niet zoveel concurrentie voor is. Het zou namelijk kunnen dat iemand een appartement wil verhuren en hoort dat jij iets zoekt. Dan is het voor zowel de verhuurder, als voor jou makkelijk om met elkaar in contact te komen en alles snel te regelen. Ook kan de persoon die jou aanbeveelt direct een goed woordje voor je doen.

3. Stel een wensenlijst op

Het is goed om in eerste instantie te bepalen wat jouw wensen zijn voor een appartement in Groningen. Kijk hierbij ook niet alleen naar eisen waar zeker aan voldaan moet worden, maar probeer ook uit te vinden waar je minimaal genoegen mee neemt. Soms verloopt de zoektocht naar een appartement, of een studio in Groningen niet zo makkelijk als je zou willen en moet je genoegen nemen met net iets minder dan in eerste instantie gehoopt. Door van tevoren te hebben bepaald wat het minimum is zorg je ervoor dat je weet waar je voor gaat!

4. Gebruik de bezichtiging

Als je eenmaal mag bezichtigen ben je al een stuk op weg om het huis te huren. Maar er zijn andere kapers op de kust! Tijdens de bezichtiging is het verstandig om pro actief vragen te stellen, zodat je laat zien dat je echt serieus bent over dat huis. Wees open over wie je bent en laat de verhuurder, of verhuurmakelaar zien dat je een betrouwbaar en net persoon bent. De verhuurder wil tijdens een bezichtiging immers ook jou leren kennen. Door een goede indruk te maken kun je misschien net dat streepje voor hebben op een andere potentiele huurder.


5. Kijk op het woningaanbod van Ghuus

Een laatste tip die ik nog wil meegeven is het platform van Ghuus. Ons woningaanbod is divers samengesteld en is afkomstig van verschillende woningcoöperaties uit de buurt van Groningen, namelijk Lefier, Patrimonium, Nijestee, De Huismeesters, Wierden en Borgen en Woonborg. Als er een jongerenwoning beschikbaar komt bij een van de coöperaties dan laat Ghuus ze allemaal overzichtelijk zien op het platform. Daartoe behoort ook woonruimte in de vorm van appartementen in verschillende wijken in de stad. Bijvoorbeeld appartementen voor een of twee personen in onder meer de wijk Paddepoel, Beijum en De Hoogte. Neem eens een kijkje en verbaas je over mogelijkheden!

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow