Appartement in Groningen

Bart
Appartement in Groningen

Groningen staat natuurlijk bekend als een echte studentenstad. Ieder jaar trekken eind augustus duizenden studenten naar de stad om hun studie te volgen en te genieten van al het moois dat de studentenstad Groningen te bieden heeft. Veel van deze studenten komen dan terecht in hun kamer in Groningen, waar ze vaak met veel mensen bij elkaar wonen. 

Maar heeft Groningen dan ook wel iets te bieden voor jongeren die afgestudeerd zijn? Kun je ook een mooi appartement huren in Groningen en nog steeds genieten van deze jonge stad? In deze blog probeer ik je een inkijk te geven over het huren van een appartement in Groningen. 


Appartement huren in Groningen: stad heeft veel te bieden

Als afgestudeerde jongere heeft Groningen erg veel te bieden. De stad leeft altijd, maar kan ook de nodige rust bieden als je dat nodig hebt. In Groningen ben je namelijk nooit ver verwijderd van schitterende rustgevende natuur. Daarnaast heeft de binnenstad veel moois te bieden, gezellige kroegen, goede restaurants, een goed Museum, verschillende sportverenigingen en nog veel meer. Met het Noorderplantsoen heeft Groningen een park waar je heerlijk kunt wandelen, of hardlopen en de mooie universiteitsgebouwen door de hele stad zorgen voor een schitterend klassiek karakter. Een appartement in Groningen huren is lang niet zo moeilijk en duur als in de randstad. Groningen heeft veel mooie appartementen waar je als jongere kunt genieten van een schitterende tijd.


Wat voor appartementen heeft Groningen?

In Groningen kun je veel soorten appartementen vinden. Als je op zoek bent naar een nieuw appartement dan hoef je niet alleen buiten de stad te kijken, veel nieuwe projecten hebben de laatste jaren erg mooi nieuwe appartementen opgeleverd. Maar ook als je op zoek bent naar een wat klassieker appartement zit je in Groningen goed. De stad heeft schitterende oude panden met mooi gerenoveerde woningen. Ook qua prijs kun je in Groningen vergeleken met de randstad gerust wonen. Tuurlijk, goedkoop wonen is het niet, maar als je kijkt naar wat de stad te bieden heeft dan is dat het in mijn ogen dubbel en dwars waard. 


Hoe kan ik een appartement huren in Groningen?

Een appartement in Groningen, of studio in Groningen kun je op verschillende manieren huren. Je kunt via via iemand kennen die een appartement verhuurd waar je kunt wonen, maar je kunt ook online beschikbare appartementen zoeken. Als je voor de online variant gaat dan is Ghuus een platform dat je goed kan helpen. Op Ghuus vind je alle appartementen die aangeboden worden door de woningcoöperaties Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg. Je kunt makkelijk op een woning klikken die jou interessant lijkt en op die manier kom je op de pagina terecht waar de jongerenwoning wordt aangeboden.  


Appartement huren voor 2 personen

Appartementen in Groningen zijn dan wel goedkoper dan appartementen in de randstad. Toch is het niet zo dat je voor een prikkie woont. Wonen is nu eenmaal duur, ook in Groningen. Om de kosten iets te drukke zie je dat veel jongeren gaan samenwonen in een appartement. Dan heb ik het niet over de stelletjes, want het is logisch dat die een keer gaan samenwonen. Nee ik heb het over twee vrienden, of vriendinnen. Om het wonen in een mooi appartement betaalbaarder te maken bundelen veel jongeren de financiële krachten en huren zo samen een prachtig appartement in één van de mooiste steden van Nederland. 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow