Containerwoning Groningen: goeie keuze, of niet?

Paula
Containerwoning Groningen: goeie keuze, of niet?

Je ziet ze vast wel eens als je door de stad fietst. Grote complexen met allemaal woningen die eruit zien als containers. En het zijn ook containers, containerwoningen om precies te zijn. De woningen zijn gebouwd om veel jonge mensen in te huisvesten die studeren in de stad. Studenten kunnen makkelijk en relatief goedkoop een containerwoning huren in Groningen en kunnen hier dus tijdens hun studententijd verblijven. Maar waarom moet een student eigenlijk in een containerwoning gaan wonen? Wat zijn de voordelen? In deze blog proberen we het je uit te leggen.

Kleine, maar efficiënte containerwoning in Groningen

Een containerwoning is niet groot. Dat zie je als je er van buiten naar kijkt en dat is van binnen niet anders. Het zijn woningen die dan ook echt zijn bedoeld voor studenten die een plek nodig hebben om tijdens hun studie te wonen. Doordat containerwoningen geen gekke hoeken hebben is het wel makkelijk efficiënt in te delen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat jouw containerwoning van alle gemakken is voorzien, zonder dat je het gevoel hebt dat je opgesloten zit in een ruimte met alleen maar meubels. Doordat containerwoningen een eigen keukenblok en badkamertje hebben ben je helemaal zelfvoorzienend. Je hoeft dus niet allerlei ruimtes te delen met andere studenten die in het complex wonen, zoals dat bijvoorbeeld bij een studentenkamer in Groningen wel moet. Het zal je dus echt verrassen wat voor mogelijkheden de relatief kleine ruimte van een containerwoning biedt.


Internationale allure met een containerwoning in Groningen

Het is één van de mooiste eigenschappen van Groningen. De duizenden studenten uit allerlei plekken van de wereld die gedurende het schooljaar in Groningen wonen en studeren. Overal waar je komt hoor je talen uit alle delen van de wereld. Heel veel internationale studenten wonen in een containerwoning. Als je dus over het complex loopt waar alle containerwoningen staan dan bevind je je op een plek waar allerlei culturen samen komen. Je leert omgaan met culturen die heel anders zijn dan wat jij gewend bent en je leert misschien wel talen waarvan je nooit gedacht had dat je ze uiteindelijk zou spreken. Groningen toont zich op zijn best als je in een containerwoning woont.


Prijs van een containerwoning in Groningen

Een containerwoning is over het algemeen goedkoper dan het huren van een echte studio. Omdat containerwoningen efficiënt zijn ingericht en makkelijk gebouwd kunnen worden betaal jij als huurder minder dan normaal. Daarbij komt als voordeel dat je je niet bij een energieleverancier hoeft aan te melden. Dat is allemaal bij de woning inbegrepen. Ook voor het afsluiten van een internet abonnement hoef je niet te zoeken, want de complexen zijn zo gebouwd dat er meestal één provider is die voor alle appartementen kan leveren. Geen ingewikkeld gedoe en een fatsoenlijke prijs dus!


Containerwoning huren bij Ghuus

Bij Ghuus kun je verschillende containerwoningen vinden die je kunt huren bij verschillende woningcoöperaties uit Groningen. Ghuus is namelijk een platform speciaal opgericht voor jongeren om een geschikte studentenwoning, of jongerenwoning in Groningen te vinden. De coöperaties Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg hebben de handen ineen geslagen om studenten en jongeren een woning te bieden voor een redelijke prijs. Het aanbod van Ghuus biedt containerwoningen uit Groningen van verschillende coöperaties. Door op een interessante woning te klikken word je doorgestuurd naar de coöperatie die de woning daadwerkelijk aanbiedt. Kies dus voor een mooie betaalbare containerwoning waar je in internationale sferen geniet van al het moois dat Groningen te bieden heeft! 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow