De beste en leukste stad ter wereld

Pieter

Groningen is zonder twijfel de beste en leukste stad van de hele wereld om te studeren. De uni en de Hanze, prima rankings! Misschien nog wel belangrijker: een prima sfeer, alles op fietsafstand, de kroegen gaan nooit dicht en er is de wereld aan fijne festivals. Eem naor Noorderslag. Of Paradigm.

Dat loopt in de gaten, dus komen de jongelui hier massaal naar toe, niet alleen uit het Ommeland maar ook uit de rest van de wereld. Er studeren hier duizenden Duitsers, Chinezen en noem maar op. Loop over de Grote Markt en je hoort alle talen van de wereld. Heerlijk.


Dit succes heeft ook een keerzijde. Het is buitengewoon lastig om in Groningen goede en betaalbare woonruimte te vinden. Er is weinig beschikbaar. Een kamer vinden in een particulier studentenhuis is lastig, zeker als je hier geen netwerk hebt en geen Nederlands spreekt. De huren zijn té vaak idioot hoog. Er zijn oplichters actief, die via internet niet bestaande kamers verhuren. Ga er maar aan staan als je uit Pekela, laat staan Parijs, Peking of Potsdam komt.

Doen we daar dan niks aan in Groningen? Jawel. Wij zijn er, de woningcorporaties. We hebben een sociale doelstelling: fatsoenlijke woonruimte voor iedereen. We verhuren onder andere bijna 10.000 kamers en studio’s voor jongeren in 050. We bouwen er ook nog duizenden bij. Betaalbare huren, goed service, eerlijke voorwaarden.


Oh ja? En hoe weet ik dat dan? Ja ehhhh, nou, daarom is er nu Ghuus! Daar kun je zien wat er bij de corporaties te huur is, en wat er bijgebouwd wordt, zodat iedereen een goede plek kan vinden voor een eerlijke prijs. Ghuus helpt je zoeken, in twee talen, zodat uiteindelijk iedereen die wil hier fatsoenlijk kan wonen en dus écht kan genieten van Groningen: de beste en leukste stad ter wereld. 

Copyright 2020  Ghuus - Powered by Corpoflow