De zoektocht naar een kamer in Groningen

Paula
De zoektocht naar een kamer in Groningen

De zoektocht naar een kamer in Groningen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Vaak duurt het wel even voordat je als student of jongere een woning in Groningen gevonden hebt. Gelukkig zijn er wel genoeg plekken waar je kunt zoeken naar een kamer, studio of appartement. Wij van Ghuus, geven je graag wat tips die jou helpen met jouw zoektocht naar een kamer in Groningen!

Oriënteren op een woning

Wat leuk! Je hebt besloten dat je in Groningen wilt gaan wonen, een van dé leukste studentensteden van Nederland. Nu is het tijd om een aantal cruciale beslissingen te maken in dit proces. Als eerste is het natuurlijk handig om te beslissen wat voor woning je wilt huren. Kies je voor een kamer, waar je met huisgenoten samenwoont en bepaalde ruimtes deelt? Kies je voor een studio waar je alles voor jezelf in een ruimte hebt? Of kies je voor een appartement waar je alles voor jezelf hebt met in ieder geval een aparte slaapkamer? De keuze die je hier maakt, is natuurlijk ook afhankelijk van het budget wat je maandelijks te besteden hebt en aan de eisen die je stelt voor je huis. Heb je niet heel veel te besteden? Dan kom je al gauw op een kamer uit Ontzettend leuk natuurlijk, want als je op kamers woont, heb je huisgenoten waarmee je je studententijd nog leuker kan maken!


Vervolgens kun je je oriënteren in welke wijk je gaat wonen. In Groningen zijn er veel wijken waar studenten wonen. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan even onze blog: “Op kamers in Groningen: In welke wijk ga ik wonen?”.


Hoe vind je een kamer in Groningen?

Zoals je al gelezen hebt, is het vinden van een kamer in Groningen niet de meest makkelijke klus. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je een kamer kunt vinden. Zo zijn er verschillende Facebook-groepen waar je lid van kunt worden om een kamer te zoeken. Een van de bekendste pagina’s is dan Kamer in Groningen. Hier kun je reageren op kamers die huizen zelf plaatsen. Een nadeel hiervan is dat er ontzettend veel mensen lid zijn van dit soort groepen waardoor je er zelf lastig tussen komt.


Een andere makkelijke manier om een kamer in Groningen te vinden is om je in te schrijven bij een organisatie zoals ROOM of Woningnet. Deze sites bieden veel woningen voor jongeren en studenten. Om te kunnen reageren op woningen moet je je eerst inschrijven. Vaak is het bij zulke organisaties zo dat hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op mooiere en grotere kamers. Schrijf je dus snel in!

 

Tips die de zoektocht naar een kamer makkelijker maken!


1. Begin op tijd met het zoeken van een kamer in Groningen. Momenteel wonen er al zoveel studenten in de stad, en jaarlijks komen daar nog meer bij. Daarom is het slim om al voor de zomer te beginnen met jouw zoektocht naar een kamer in Groningen.


2. Ga je in Groningen op kamers en ken je al mensen die er wonen? Gebruik dan je netwerk om een kamer te zoeken. Vaak kennen mensen wel iemand die zijn of haar kamer verhuurt. Via via kom je makkelijk aan een kamer!


3. Zoek niet alleen naar kamers in de stad, maar ook buiten Groningen. Bij Ghuus bieden wij ook woonruimtes aan buiten de stad, zoals in Haren. 


Een kamer via Ghuus

Ghuus is een ideaal platform om jouw kamer in Groningen te vinden. Dat komt omdat je via Ghuus de woningen van ROOM, Woningnet, Lefier, Nijestee, en andere corporaties in een keer kunt zien. Zo maken wij het zoeken van een kamer voor jou gemakkelijk. Met alle woningen op een plek heb jij een goed overzicht van het aanbod en kun je sneller een keuze maken. Doordat je werkt via inschrijving, heb je niet de stress van een hospiteeravond. Daarnaast kun je altijd contact met ons opnemen om vragen te stellen over je woning of de buurt waar je woont, en repareren wij snel wanneer er bij jou iets stuk is. Makkelijk toch? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons aanbod

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow