Huren Groningen: waar moet je je inschrijven?

Paula
Huren Groningen: waar moet je je inschrijven?

Wil je woonruimte huren in Groningen als student of jongere dan zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Het is goed om te weten dat er een inschrijving nodig is om voor het te huur aanbod van woningcorporaties in Groningen in aanmerking te komen. Het verschilt per aanbieder van kamers, studio’s of appartementen hoe de inschrijving verloopt. Maak de kans op huren in Groningen groter door bij Ghuus op zoek te gaan naar woonruimte en je in te schrijven bij de woningcorporaties waarmee wij samenwerken.

Bij welke woningcorporaties kan ik me inschrijven?


Je kunt je bij WoningNet inschrijven om in één keer in aanmerking te komen voor het huren van jongerenwoningen in Groningen bij verschillende woningcorporaties. Door je in te schrijven bij WoningNet kun je reageren op kamers, studio’s en appartementen voor jongeren bij onder meer Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen, Woonborg en de Huismeesters. Lefier maakt eveneens deel uit van WoningNet, maar voor kamers vindt de inschrijving apart plaats via ROOM.


Wat zijn de regels om je te kunnen inschrijven bij woningcorporaties?


Om je in te schrijven bij woningcorporaties gelden er bepaalde voorwaarden. Een inschrijving bij WoningNet is alleen mogelijk als je minimaal 17 jaar bent. Je mag vanaf 18 jaar gebruikmaken van het te huur aanbod in Groningen en reacties plaatsen. Je dient ook over de Nederlandse nationaliteit te beschikken of een geldige verblijfsstatus hebben. Bij ROOM is de leeftijdsgrens om je in te schrijven 16 jaar en kan je na je inschrijving acht jaar lang van het huuraanbod gebruikmaken.

Hoe langer je ingeschreven staat hoe meer kans je maakt op huur van een kamer of andere woonruimte in Groningen. Er geldt doorgaans een maximale leeftijdsgrens om een jongerenwoning of studentenwoning te huren. Je kunt bijvoorbeeld totdat je 28 jaar bent reageren op woonruimte voor jongeren van Nijestee, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen. ROOM hanteert geen specifieke leeftijdsgrens en De Huismeesters hanteert een leeftijdsgrens om te mogen reageren tot en met 30 jaar. Je hoeft je kamer overigens niet uit als je er eenmaal woont en de leeftijdsgrens passeert. Behalve als er sprake is van een campuscontract of jongerencontract.


Wat zijn de kosten voor het inschrijven bij een woningcorporatie?


Je betaalt voor de inschrijving bij WoningNet Groningen de eerste keer een bedrag van 20 euro. Daarna zijn er ieder jaar verlengingskosten van toepassing van 11 euro. Bij je inschrijving dien je de betaling direct te voldoen om het proces af te ronden. Je kan betalen met iDEAL of door een doorlopende machtiging af te geven. Bij ROOM betaal je eenmalig een bedrag van 35 euro om daarna acht jaar lang op kamers te mogen reageren in Groningen.

Hoe maak ik kans op een woning?


Na je inschrijving is het belangrijk om zelf actief op zoek te gaan naar een woning. Daarom is het aan te raden om regelmatig het aanbod bij Ghuus te bekijken om te zien of er nieuwe kamers, studio’s of appartementen voor jongeren beschikbaar zijn. Het is van belang om je zo vroeg mogelijk in te schrijven, want naarmate je langer ingeschreven staat, maak je meer kans op een woning. Bij ROOM bouw je bijvoorbeeld inschrijvingsduur op en bij WoningNet is daar eveneens sprake van. Overigens maak je bij WoningNet ook kans om te huren in Groningen door middel van een lotingssysteem, waarbij de inschrijfduur niet van toepassing is. Let op, want je moet jezelf wel aanmelden voor de loting als je een leuke kamer of studio hebt gezien die te huur komt in Groningen.

Ghuus helpt met het vinden van een woning


Ghuus maakt het je graag gemakkelijk om als student of jongere een woning te huren in Groningen. Ons platform voorziet namelijk in het complete aanbod van kamers, studio’s en appartementen van woningcorporaties via WoningNet en van ROOM. Je ziet in een oogopslag het nieuwe aanbod en je kan direct zien of het wat voor jou is. Heb je leuke woonruimte gezien in het te huur aanbod? Via de woonruimte kom je rechtstreeks bij de aanbieder terecht en heb je de mogelijkheid om te reageren. Dat kan wel alleen als je een account hebt bij WoningNet of ROOM en je dus ingeschreven staat bij de aanbieder.

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow