Huren in Groningen: wat moet ik regelen?

Paula
Huren in Groningen: wat moet ik regelen?

Yes! Je gaat als student in Groningen wonen! Als student heb je veel vrijheden, maar als je op jezelf woont krijg je er ineens ook meer verantwoordelijkheden bij.

Je moet je eigen boodschappen kopen, rekeningen betalen en schoonmaken. Dit is niet altijd even makkelijk. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips en laten we weten wat je moet regelen als je op jezelf gaat wonen!

Gas, water en licht afsluiten


Ga je in een kamer wonen in een studentenhuis waar al langer mensen wonen, dan hoef je meestal zelf geen abonnement af te sluiten. Vaak zijn de vaste lasten zoals gas, water en licht al geregeld. Ga je met vrienden zelf in een nieuw huis wonen, dan moet je nog wel gas, water en licht regelen. Een tip van ons is om via een vergelijkingssite te zoeken naar een voordelige energiemaatschappij waarbij je zowel gas en licht kunt afsluiten. Water regel je via het waterbedrijf Groningen. Dit bedrag hangt af van het waterverbruik van je huis. Bespaar op deze kosten door zuinig om te gaan met water, gas en licht. Zorg dat je de lichten uit doet als je weg gaat en trek eerder een warme trui aan wanneer het warm wordt. Deze maatregelen zijn niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu.

 

Provider voor internet en tv


Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zeker als student heb je internet nodig. Niet alleen voor het studeren, maar ook om in contact te blijven met al vrienden en je familie. Net als bij gas, water en licht moet je daar een abonnement voor afsluiten. Je kunt bij providers zelf kiezen wat voor pakket je wilt. Zo kun je er ook voor kiezen om alleen een internet abonnement te nemen om kosten te besparen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om wel een televisieabonnement af te sluiten als je in je huis een gemeenschappelijke kamer hebt.

 

Meubels kopen voor in je woning


Of je nu in een kamer, een studio of een appartement gaat wonen, je hebt meubels nodig voor je nieuwe woning. Soms heb je het geluk dat je al wat spullen mee kunt nemen vanuit je ouderlijk huis. Daarnaast is het natuurlijk ook super leuk om naar de Ikea te gaan om je nieuwe inboedel te kopen. Een tip om kosten te besparen is om van tevoren al rond te vragen of je buren of je familie nog spullen over hebben die jij kunt overnemen voor je woning. Een andere tip om spullen te scoren is om te kijken bij kringloopwinkels of om meubels te scoren via Marktplaats. Zo kun je vaak mooie spullen vinden zonder al te veel te betalen.

 

Een inboedelverzekering aanvragen


Heb je je hele huis ingericht met mooie spullen, dan kan het ook handig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering kun je gebruiken wanneer er spullen uit je huis worden gestolen, of wanneer je bij iemand thuis iets kapot maakt. Een inboedelverzekering kost minder dan € 10 per maand en zorgt ervoor dat kosten van diefstal en schade aan andermans eigendommen worden vergoed. Gebruik een vergelijker om te kijken welke inboedelverzekering het meest voordelig is voor jou.

 

Verhuizing doorgeven


Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat jij je verhuizing doorgeeft, en niet alleen aan je ouders en je vrienden. Je moet je bijvoorbeeld inschrijven bij de gemeente waar je gaat wonen. Daarnaast is het ook handig om bij je bank en je telefoon provider door te geven dat je van adres verandert. Zo krijg je altijd al je post binnen op het juiste adres.


Ghuus helpt je bij het vinden van een woning


Leuk dat je gaat verhuizen naar de stad Groningen, maar je hebt natuurlijk ook een woning nodig. Daar kan Ghuus je bij helpen. Ghuus is een online platform die woningen van verschillende corporaties heeft verzameld op een website. Zo heb je een goed en duidelijk beeld van de verschillende beschikbare woningen in Groningen. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste woningaanbod in Groningen! 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow