Huren in Groningen, wat zijn mijn mogelijkheden?

Paula
Huren in Groningen, wat zijn mijn mogelijkheden?

Iedereen kent de horrorverhalen over het zoeken van een huurhuis in de Randstad. Zonder netwerk is het heel moeilijk om een geschikte woning te vinden en als je eenmaal een geschikte woning hebt gevonden is het ook nog eens ontzettend duur. Zo duur dat veel jongeren het niet alleen kunnen betalen. Is dat in Groningen ook zo? Of is het in de noordelijke stad makkelijk om een huis te vinden? In deze blog probeer ik je antwoord te geven op dit soort vragen. 

Te huur in Groningen

In Groningen is het zeker makkelijker om iets te huren dan in de randstad. Toch is het geen makkie. Je hebt in Groningen namelijk te maken met een stad waar veel studenten en jongeren vanuit heel Nederland wonen. Vanuit alle uithoeken van Nederland zoeken jongeren een plekje in deze mooie stad. Hierdoor is er dus veel vraag naar studentenwoningen en jongerenwoningen. Grote verschil met de randstad is wel dat huizen hier ook echt kunnen worden gebruikt door jongeren en studenten. Waar appartementen in de randstad voor veel geld worden verhuurd aan expats, of toeristen kun je als student in Groningen goed terecht voor allerlei soorten huizen. Het mooie is daarbij ook nog dat je in Groningen altijd de mooie plekken in de buurt hebt. Doordat de stad zo compact is kun je makkelijk op de fiets naar de Grote Markt, het uitgaansgebied, of de Universiteit en Hogeschool.


Huurprijzen in Groningen 

Zoals je weet betaal je in de randstad ongelofelijke bedragen voor een huurwoning. Als je in je eentje iets wilt huren is het ontzettend moeilijk om iets te vinden. Gelukkig zijn de prijzen in Groningen niet zo extreem hoog. Begrijp me niet verkeerd, het is niet goedkoop om een appartement in Groningen, kamer in Groningen, of studio in Groningen te huren, maar het is in ieder geval een stuk goedkoper dan in de randstad. Helemaal als je staat in geschreven bij een wooncoöperatie kun je redelijk goedkoop aan een woning in Groningen komen. En ook als jongere kun je hier gebruik van maken. Het is erg makkelijk om je in te schrijven en een jongerenwoning te huren. Je schrijft je in voor een woning die van alle gemakken is voorzien en als je hoog op de lijst staat wordt de woning voor een goed prijs toegewezen. 

 

Waar kom ik terecht als ik huur in Groningen?

Mooi dat je goedkoper en makkelijker een jongerenwoning kunt huren in Groningen, maar in wat voor stad kom je eigenlijk terecht? Nou eigenlijk kan ik daar vrij kort over zijn. Je komt terecht in een geweldige jonge stad, die alles te bieden heeft. Een geweldig uitgaansleven, veel mogelijkheden om te ontspannen, een mooi park, een leuk museum en niet te vergeten het Groninger Forum. Een gigantisch gebouw waar heel veel dingen te beleven zijn. De compactheid van Groningen zorgt voor een gezellige intieme sfeer. Voor iedere leeftijdsgroep is er iets te beleven in deze fantastische stad. 


Verhuur Groningen met Ghuus

Het huren van een studentenwoning, of jongerenwoning wordt door Ghuus een stuk makkelijker gemaakt dan vroeger. Verschillende corperaties hebben de handen ineen geslagen en een platform gecreëerd waar je makkelijk en snel alle beschikbare huurwoningen kunt vinden. De corperaties die samen zijn gaan werken zijn Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg. Als je bij Ghuus een woning vindt die bij jou past dan word je van daaruit doorverwezen naar de woningcorperatie die de jongerenwoning, of studentenwoning ook daadwerkelijk aanbiedt. 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow