Kamer Groningen: waar moet ik op letten?

Bart
Kamer Groningen: waar moet ik op letten?

Groningen is één van de grootste studentensteden van Nederland. Jongeren komen vanuit heel Nederland en daarbuiten om te studeren in de noordelijk gelegen stad. Groningen bruist en heeft voor iedereen iets te bieden. Als je student bent hoort het erbij dat je in een studentenkamer woont en je huis deelt met gezellige huisgenoten. Maar hoe is het eigenlijk om op kamers te wonen in Groningen? Hoe kun je makkelijk een studentenkamer vinden en wat kost het? In deze blog leggen we je het uit.

Studentenkamer Groningen: hoe zit dat?

Een studentenkamer in Groningen is moeilijk te beschrijven, omdat er veel soorten bestaan. Je hebt kamers met een eigen keukenblok, of kamers met een eigen wc. Sommige studenten hebben een woonkamertje én een slaapkamertje, terwijl andere studenten het moeten doen met een kamer van 9 m2 en een hoogslaper. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, namelijk dat je bepaalde ruimtes moet delen met huisgenoten. Denk aan een keuken, een badkamer of een toilet.

Veel mensen denken bij een studentenkamer aan een kamer in een erg vies huis. Een huis waar de muizen rondlopen en de etensresten in veelfout op het aanrecht liggen. Dat prototype gaat echter heel vaak niet op. Heel veel studentenkamers in Groningen worden erg netjes gehouden en bieden goeie leefomstandigheden voor bewoners. De meeste studenten willen niet in een onhygiënisch studentenhuis in Groningen wonen, het zijn immers ook gewoon mensen. Daarnaast heeft een huiseigenaar ook een groot belang bij het netjes houden van de woning


Kamers te huur in Groningen, met GK of zonder GK

Kamers in Groningen zijn meestal klein en efficiënt ingericht. Omdat je veel ruimtes deelt hebben veel studenten ook geen hele grote kamer nodig. Toch willen we in deze blog onderscheid maken tussen twee soorten kamers. Namelijk kamers met een GK en kamers zonder GK. Waarschijnlijk vragen sommige lezers zich nu af wat een GK eigenlijk is. GK staat voor gemeenschappelijke woonkamer. Een gemeenschappelijk woonkamer is een woonkamer die je deelt met alle huisgenoten. Veel huizen in Groningen bestaan uit een aantal slaapkamers, een badkamer, een toilet en een GK. Studenten die in een huis wonen met een GK hebben dan ook vaak een kleinere eigen kamer, omdat ze naast het slapen en studeren verder niet in de kamer hoeven te zijn.


Ander studentenkamers in Groningen zijn iets groter, omdat ze in een huis zitten zonder GK. In dit soort huizen is jouw studentenkamer een slaapkamer en woonkamer ineen. De kamers zijn groter, want je hebt simpelweg meer ruimte nodig. Sommige studenten zeggen dat dit soort studentenkamers minder gezellig zijn, sommige studenten zeggen dat dit soort kamers juist prettiger zijn, omdat je meer privacy hebt. Voor iedereen is er in ieder geval iets te kiezen in Groningen.


Kamer verhuur Groningen bij Ghuus

Maar kom je nu aan een studentenkamer in Groningen? Omdat er zoveel studenten zijn die willen wonen in deze schitterende stad is het lang niet altijd makkelijk. Helemaal als je niet uit de regio komt kan het moeilijk zijn, omdat je geen mensen kent die je kunne helpen in de stad. Daarbij zijn er heel veel aanbieders met veel verschillende soorten kamers en verschillende prijzen. Om je te helpen een geschikte kamer te vinden hebben de wooncorporaties in Groningen de handen ineen geslagen. Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg hebben namelijk samen het platform Ghuus geïntroduceerd. Dit platform laat een uitgebreid woningaanbod zien van studentenkamers, appartementen in Groningen en studio's in Groningen voor studenten en Haren. Door je in te schrijven bij de coöperatie die de woning van jouw keuze aanbiedt kun je de woning krijgen. Let wel, hoe langer je ingeschreven staat, hoe meer kans je maakt op het daadwerkelijk krijgen van de woning. Voordeel van dit platform is dat je niet apart hoeft te zoeken op de websites van de coöperaties. Je ziet het volledige aanbod makkelijk en overzichtelijk op één website. 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow