Op kamers in Groningen: In welke wijk ga je wonen?

Paula
Op kamers in Groningen: In welke wijk ga je wonen?

In de stad Groningen zijn er verschillende wijken waar je als student leuk kunt wonen. Zo kun je kiezen voor het drukke centrum, maar ook voor rustige of familie wijken. Wanneer je op zoek bent naar een kamer in Groningen is het slim om te bedenken waar je wilt wonen, maar ook wat je voor een kamer wilt betalen. Hou er rekening mee dat de prijs van een kamer per wijk kan verschillen. Hier zetten we de studentenwijken van Groningen voor je op een rijtje. 

Wonen in het centrum


Als student kun je ervoor kiezen om in het centrum van Groningen te wonen. We bedoelen dan het gebied binnen de grachten. Je woont dan, vanzelfsprekend, in het meest bruisende gedeelte van de stad. Dicht bij de winkels en kroegen, zodat je na een avondje stappen kruipend naar huis kunt. Vaak liggen de prijzen voor kamers in het centrum van Groningen wel hoger dan in andere wijken van de stad.


Vind je kamer in de Schilderswijk of Zeeheldenbuurt


Welke wijken ook erg populair zijn onder studenten zijn de Schilderswijk en de Zeeheldenbuurt. Deze wijken grenzen aan elkaar en bevinden zich aan de westkant van het centrum. In deze wijk vind je veel herenhuizen die omgedoopt zijn tot studentenhuizen, vaak ook nog eens met een tuin erbij. Daarnaast liggen deze wijken op steenworp afstand het Noorderplantsoen, waar je zomers heerlijk kunt neerploffen voor een biertje of een BBQ!


Een kamer in de Oosterpoortwijk


Een andere gezellige wijk waar je naast studenten ook veel jonge stellen zult vinden, is de Oosterpoortwijk. Hier heb je de kans om op kamers te gaan in een vissershuisje of een oud pand. Wanneer je je straat uitloopt, zul je gegarandeerd kroegen en eetcafés tegenkomen. Daarnaast bevindt zich in deze wijk de Oosterpoort, een van de schouwburgen van Groningen waar je de leukste concerten en voorstellingen kunt bezoeken.


Als student in de Rivierenbuurt


Ten zuiden van het centrum en achter het station bevindt zich de Rivierenbuurt. In de Rivierenbuurt wonen veel verschillende mensen, studenten, jonge stellen en families. Rondom de Parkweg wonen veel studenten op kamers. Verder ligt in de Rivierenbuurt het Stadspark, waar jaarlijks veel grote evenementen plaatsvinden zoals het Bevrijdingsfestival en Kingsland.


Centraal wonen in de Korrewegwijk


Aan de noordkant van het centrum vind je de Korrewegwijk. Vele stadjers noemen dit dè studentenwijk van Groningen. Hier wonen veel studenten en starters door elkaar. Het centrum is ongeveer 10 tot 15 minuten fietsen, net zoals Zernike. In de Korrewegwijk zijn veel verschillende supermarkten, zo ook de Amazing Oriental, de grootste Aziatische supermarkt van de stad Groningen!


Op kamer met het Noorderplantsoen als tuin


Wil je echt dicht bij het Noorderplantsoen wonen, dan zijn de wijken Oranjebuurt en Noorderplantsoenbuurt echt iets voor jou! Beide wijken liggen vlak bij het centrum en het plantsoen, dus het beste van twee werelden! Hier vind je kleine schippers woningen, maar ook grote statige huizen. Aan het einde van de zomer pak je in deze wijken makkelijke de gezelligheid van het bekende festival Noorderzon mee.


Op kamers in het zuiden van de stad


In het zuiden van Groningen vind je de wijken Helpman en de Wijert. Deze wijken zijn iets verder fietsen van het centrum, maar het zijn wel rustige wijken waar je niet veel betaalt voor een kamer. Verder vind je hier het zwembad de Papiermolen, waar je zomers lekker in het buiten zwembad kunt chillen.


Vinkhuizen: dicht bij Zernike op kamers


Wil je dicht bij Zernike wonen? Dan is Vinkhuizen een ideale wijk voor jou. Hier wonen veel studenten tussen andere gezinnen en jonge stellen. Vinkhuizen is een ideale wijk als je wat goedkoper, maar ook groter wilt wonen. Het enige nadeel is dat het wat verder fietsen is vanaf het centrum. Maar gelukkig is in Groningen niks echt ver weg!


Op kamers in Paddepoel of Selwerd


Andere wijken die dicht bij Zernike liggen zijn Selwerd en Paddepoel. Ook als je veel bij de Aclo sport, zijn deze wijken natuurlijk ideaal! De meeste mensen die in Selwerd of Paddepoel op kamers gaan, wonen in studentenflats. Je zult hier ook veel internationale studenten tegenkomen. In Paddepoel vind je het grote gelijknamige winkelcentrum met verschillende winkels zoals de Albert Heijn, Hema, Kruidvat, Xenos en meer! Ideaal voor alle spullen die je als student nodig hebt.


Groene wijken in Groningen


De wijken die het verst van het centrum liggen zijn waarschijnlijk Beijum en Leeuwenborg. Deze wijken zijn niet erg populair onder studenten omdat het wat verder van de stad ligt, en omdat er niet altijd veel kamers beschikbaar zijn. Weet je plekje te bemachtigen een van de familiewijken Beijum of Leeuwenborg, dan weet je zeker dat je in een groene omgeving komt te wonen. Daarnaast is sportcentrum Kardinge dicht bij, dus ideaal voor de sportliefhebbers.


Vind jouw perfecte kamer in Groningen


Via Ghuus kun je makkelijk jouw perfecte kamer in Groningen vinden. Op onze site vind het kameraanbod van verschillende woningcoöperaties uit de stad Groningen. Bekijk nu het huidige aanbod van kamers, en vind de beste kamer voor jou. 


Ben je op zoek naar studio’s of appartementen? Ook die vind je hier bij Ghuus! Bekijk ze snel. 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow