Studio in Groningen huren?

Paula
Studio in Groningen huren?

Groningen is al jaren een hele populaire studentenstad. Veel jongeren blijven na hun studententijd plakken en starten hier hun carrière. Als je eenmaal aan het werk bent, kunnen we ons voorstellen dat een studentenhuis, ondanks de gezelligheid, niet meer past bij je levensstijl. Een stekkie voor jezelf is dan heeeeerlijk. 

De woningcorporaties in Groningen hebben niet alleen maar rijtjeshuizen en flatgebouwen. Ze hebben ook meerdere appartementen en zelfstandige studio’s in Groningen.

Ben jij benieuwd welke studio nu te huur is in Groningen? Kijk dan snel naar de beschikbare studio’s op onze website.


Wat heb je allemaal in een studio?

Dit kan heel erg verschillen. Er zijn studio’s waarbij alles van jezelf is, van badkamer tot keuken. Ook zijn er studio’s waar je ook nog een aantal voorzieningen deelt met een huisgenoot. Maar in de meeste gevallen heb je een hele woning voor jezelf.


Handige tips als je een studio in Groningen gaat huren!

Als je net op jezelf gaat wonen, moet je wel een aantal zaken regelen. Je moet je bijvoorbeeld inschrijven in de gemeente Groningen. Dat kun je gemakkelijk doen op de website van de gemeente zelf. Naast dat je je adres hebt gewijzigd, is het ook handig om je adres bij instanties te veranderen waar jij post van ontvangt. Denk hierbij aan je bank, verzekering of je energieleverancier.


Abonnement

Als je nog thuis woont regelen je ouders alle abonnementen misschien? Als je op jezelf woont, in bijvoorbeeld een kamer in Groningen, of een appartement in Groningen, wil je ook graag Netflixen en chillen toch? Hiervoor heb je wel internet voor nodig. Soms regelt de woningcorporatie dat voor je, maar in sommige gevallen moet je ook zelf een abonnement afsluiten. Denk aan een abonnement voor internet, tv. Kan ook zijn dat je voor water of elektra/gas zelf een abonnement moet afsluiten. Kies hiervoor zelf een leverancier.


Tandarts of dokter in Groningen

Heb je ook al een tandarts of dokter in de buurt? Als je tand kapot gaat na een avondje stappen? Of heb je een keer een dokter nodig? Dan is het wel handig dat deze in de buurt is en niet meer thuis-thuis. Zoek daarom snel een dokter en tandarts bij je in de buurt.


Huurtoeslag voor je studio

Heb je al huurtoeslag aangevraagd? Voor veel studio’s in Groningen is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Afhankelijk van je inkomen en leeftijd. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.


Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow