“Van rust, ruimte en gemak bij mijn ouders, naar chaos en leren delen"

Puck (20)
“Van rust, ruimte en gemak bij mijn ouders, naar chaos en leren delen"

Ik was 18 toen ik op mezelf ging wonen. Twee uur reizen naar Groningen was veel te ver. Super veel zin in, maar wat een grote verandering! Naast alles zelf moeten doen en regelen, kreeg ik te maken met tien huisgenoten. Past dat ook bij jou?

Tien huisgenoten is veel, maar vrijwel nooit is iedereen tegelijk aanwezig. Vooral in het begin was het fijn als er iemand thuis was om mee te kletsen of te eten. Bij wonen met meer is de kans groot is dat er een leuk iemand tussen zit. Bij ons klikt het en wij ondernemen vaak leuke activiteiten. Het vinden van zo'n huis was eigenlijk helemaal niet moeilijk. Er is voldoende aanbod in de stad Groningen. 


Ons huis in Groningen

In ons studentenhuis in Groningen, met jongens en meiden, maken we samen best veel troep. Als niemand na een gezamenlijk drankje in de huiskamer zijn glas opruimt, dan staan er meteen tien vuile glazen. Het huis wordt dus snel vies. Een schoonmaakrooster, met daarop je weektaak, is onze oplossing. De plee schoonmaken, het fornuis poetsen of de vloer dweilen; niemand vindt het leuk. Maar doe je het niet, dan moet je extra betalen in de huishoudpot.


Huisgenoten in mijn studentenwoning in Groningen

Af en toe heb ik last van het lawaai van mijn lieve huisgenoten. Als ik bijvoorbeeld vroeg moet werken en iemand komt stommelend laat thuis of als er op een kamer in Groningen een feestje gehouden wordt. Op de maandelijks verplichte huismeeting, maken we dan afspraken. Daar smeden we ook leuke plannen voor de gezamenlijke zomer-bbq buiten of een kelderfeest met een thema. 

Wat past het beste bij jou? Hou je van reuring en wil je snel mensen leren kennen, of ben je meer gesteld op rust en privacy? 

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow