Kamer in Groningen

Vaak moet je als jongere of student lang geduld hebben om de perfecte kamer in Groningen te vinden, of het geluk hebben dat je via een vriend(in) hoort dat er ergens een kamer vrijkomt. Ghuus helpt je daarom met het vinden van je droomplek in deze gezellige studentenstad. Hoe wij dat doen? Heel gemakkelijk, namelijk door beschikbare studentenkamers en jongerenwoningen in Groningen op een centrale plek aan te bieden.

Kamer in Groningen vinden met aanbod op één plek

Ghuus is te zien als een vriend die je erop wijst dat er een jongerenwoning of kamer in Groningen vrijkomt. Maar dan met een aanbod van meerdere studentenwoningen en jongerenwoningen. Wij zijn namelijk hét kamerplatform dat met woningcorporaties uit de stad samenwerkt, zoals met Lefier, Nijestee, Patrimonium en De Huismeesters. 


Zo werken wij eveneens met Woonborg en met Wierden en Borgen samen. Deze corporaties voorzien ook in kamers en jongerenwoningen in en net buiten de stad. Als er een kamer in Groningen, of een studio in Groningen vrijkomt, geven de woningcorporaties dat tijdig aan ons door. Zo hoef je niet van elke woningbouwvereniging afzonderlijk het woonaanbod bij langs te gaan. Dat is wel zo gemakkelijk toch?

Bekijk hieronder snel welke kamers beschikbaar zijn in Groningen:

€310,50 / mnd
Damsport 63-KMR 1bouwjaar
1981
€420,14 / mndKale huur: €346,84
Dierenriemstraat 100-20/k7energielabel
A
bouwjaar
2020
€432,67 / mndKale huur: €359,37
Dierenriemstraat 100-6/k3energielabel
A
bouwjaar
2020
€420,71 / mnd
Duindoornstraat 125-KMR 8energielabel
A
bouwjaar
2019
€355,72 / mnd
Gelkingestraat 43-2 KMR 1energielabel
C
bouwjaar
1995
€451,86 / mnd
Nieuwstad 30-D KMR 1energielabel
C
bouwjaar
1890
€311,83 / mnd
Violenstraat 28-B KMR 2energielabel
C
bouwjaar
1915
Vorige
Volgende

Kamer Groningen huren: meer kans bij Ghuus

Je maakt meer kans bij Ghuus om een kamer in Groningen te huren omdat wij een groot aanbod op één plek beschikbaar hebben. Dat is niet het enige voordeel. Je betaalt daarnaast namelijk een eerlijke prijs voor een studentenkamer of jongerenwoning. Dat betekent dat je zorgeloos en bovendien betrouwbaar een kamer in Groningen huurt. Wij hechten er verder belang aan dat je goed, maar bovenal, ook veilig woont.


Mocht er wat stuk zijn dan is de reparatie snel geregeld. Ook daarin maken wij dus het onderscheid. Dat geldt eveneens voor het gemak dat wij bieden met het complete aanbod op het platform van Ghuus. Uiteraard is woonplezier voor jou net zo belangrijk als voor iedereen en is het fijn antwoord te krijgen op vragen. Daarom kan je altijd contact opnemen als je wat over een buurt, kamer of jongerenwoning wilt weten.


- Zorgeloos huren

- Veilig wonen
- Snelle reparaties
- Optimaal woonplezier

Studentenkamer Groningen: de tijd van je leven beleven

Een studentenkamer in Groningen geeft je de vrijheid als student om de tijd van je leven te beleven. Je eigen domein in de gezellige studentenstad is de beste basis om je studententijd optimaal te ervaren. Het is fijn om je eigen plek te hebben om te studeren, vrienden en vriendinnen langs te laten komen en alles zelf te regelen. De plek waar je misschien al langer van droomt, die vind je bij Ghuus. 


Er zijn meestal wel tientallen studentenkamers, appartementen in Groningen te vinden die binnenkort vrij komen voor de verhuur. Zie je een leuke kamer in Groningen in het aanbod dan check je even van welke corporatie die is. Via dat kanaal is het dan mogelijk je aan te melden en in te schrijven. Overigens is het sowieso direct al handig om bij WoningNet Groningen ingeschreven te staan. Daar bouw je namelijk punten op en met meer punten ben je nog sneller aan de beurt. Dat maakt het reageren op een kamer in Groningen nog sneller en simpeler. Inschrijving bij Woonborg regel je wel apart en bij Lefier reageer je via ROOM op een kamer.


Kamerverhuur Groningen: betrouwbaar en betrokken

Ghuus is hét platform voor kamerverhuur in Groningen dat betrouwbaar is en betrokkenheid toont bij studenten en jongeren. Op het gebied van kamerverhuur in Groningen werken wij uitsluitend samen met betrouwbare partijen. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Bovendien voorzien wij in gemak door je een kamer in Groningen te laten zoeken op basis van jouw wensen.


Zoek direct de ideale kamer in Groningen

Maak er gebruik van en zoek woonruimte in ons aanbod om straks op een droomplek in je eigen kamer in Groningen te wonen. Vergeet je ook niet in te schrijven voor de nieuwsbrief dan krijg je altijd de nieuwste kamers in Groningen in je mail.


Veelgestelde vragen:


Wat is Ghuus en hoe is het ontstaan?

Ghuus is een gezamenlijke website met studentenwoningen en jongerenwoningen van alle corporaties in de stad Groningen. De pagina is live sinds 20 januari 2020 en gestart door Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg.


Wat kan ik vinden op Ghuus?

Ghuus laat jou alle beschikbare studenten- en jongerenwoningen zien. Dit kunnen kamers, studio’s en appartementen in Groningen zijn. Zie je een leuke kamer? Wees er dan snel bij! Je wordt doorverwezen naar WoningNet, ROOM of naar de website van Woonborg. Hier kun je reageren op de woning. Een inschrijving en account op (één van) deze pagina’s is vereist als je wilt reageren. Naast het woningaanbod geven we ook informatie over de stad, nieuwbouwprojecten en geven we tips hoe jij goed je studententijd doorkomt. 


Wat is het verschil tussen 'aanbod' en 'verhuurd'?

Bij ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studio’s, kamers of appartementen in Groningen. Op deze woningen kun je allemaal reageren. Bij ‘verhuurd’ zie je een totaaloverzicht van alle studentenwoningen en jongeren woningen in de stad Groningen. Ook de woningen die al bezet zijn.


Wat heb ik aan de nieuwsbrief?

Heel veel! Als jij je inschrijft krijg je altijd het nieuwste aanbod van Ghuus in de mail en kun jij dus het snelste reageren. Bij de inschrijving kun je al je wensen doorgeven, zoals de grootte van de woning, welke wijk of wat voor energielabel je graag wilt.


Hoe kom ik aan een woning via Ghuus?

Via ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studentenwoningen en jongerenwoningen in de stad Groningen. Met de zoekfilters kun je een kamer, studio of appartement vinden die bij jou past. De woningen worden aangeboden op WoningNet, ROOM of op de van Woonborg. Je ziet op Ghuus wel alle specificaties van alle woningen. Wil je reageren, dan wordt je automatisch doorverwezen naar de eerder genoemde sites. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer punten je krijgt en dit vergroot ook je kans om (sneller) een woning te krijgen. Schrijf je dus snel in!


Hoe kan ik mij inschrijven voor een studentenwoning of jongerenwoning?

Wil jij een kamer, studio of appartement huren via Ghuus? Dan kun je je inschrijven via WoningNet, ROOM of Woonborg. Kijk goed door welke corporatie de woning van jouw dromen wordt aangeboden, schrijf je daar in. Hieronder zie je een klein overzicht welke corporatie waar bij hoort en wat de kosten zijn van de inschrijven.


WoningNet

Op WoningNet worden de jongerenwoningen van Nijestee, De Huismeesters, Patrimonium, Lefier en Wierden en Borgen aangeboden. Wil je dus reageren op een woning van deze corporaties? Dan is een inschrijving bij WoningNet vereist. Inschrijven bij WoningNet Groningen kost € 20. De jaarlijkse verlengingskosten zijn € 11. De eerste betaling dien je direct te voldoen als laatste stap in het inschrijfproces. Je betaalt het bedrag met een doorlopende machtiging of via iDEAL.


ROOM

Lefier biedt woningen specifiek voor studenten aan op ROOM. Wil je reageren op een studentenwoning van Lefier? Dan kun je je hier inschrijven, dit kost je eenmalig € 35. Om te reageren op het aanbod is het een voorwaarde dat je studerend bent of binnen 4 maanden gaat starten met een opleiding (MBO, HBO, WO of PhD). Je kunt een huurcontract afsluiten als je 17 bent, mits je toestemming hebt van je ouders of voogd. Je kunt je al wel vast inschrijven als je 16 bent, zodat je alvast inschrijfduur kunt opbouwen.

 

Woonborg

Op Woonborg.nl worden alleen de woningen van Woonborg aangeboden. Wil je reageren op een woning van Woonborg? Dan kun je je hier inschrijven, dit kost je eenmalig € 40. Inschrijven kan al vanaf je 17e, het huurcontract sluit je pas af als je 18 bent.


Hoe kan ik reageren op woningen?

Heb je op Ghuus.nl een leuke woning of kamer gevonden? Klik dan op ‘ga naar woonruimte’. Je gaat dan naar de website van de aanbieder. Log in met je account en reageer op de woning/kamer. Heb je nog geen account? Schrijf je dan eerst in.


Wat is de leeftijdsgrens voor een studenten-/jongerenwoning?

Voor de studenten-/jongerenwoningen van Nijestee, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen is de leeftijdsgrens 28 jaar (reageren kan tot en met je 27e). Bij de studentenwoningen van Lefier is geen leeftijdsgrens Bij De Huismeesters kan je reageren op een studenten-/ jongerenwoning tot en met 30 jaar.


Let op! De leeftijdsgrens is overigens alleen van toepassing wanneer je reageert op een nieuwe woning. Als je er eenmaal woont, mag je er blijven wonen totdat je zelf weer wilt verhuizen. Dit geldt niet als je een campuscontract of een jongerencontract hebt getekend. Een campuscontract betekent dat je ingeschreven moet staan bij een onderwijsinstelling om de woonruimte te mogen huren en geldt geen leeftijdsgrens. Een jongerencontract is een tijdelijke huurovereenkomst voor een maximum aantal jaren.


Hoe worden de woningen toegewezen?

Reageren er meerdere mensen op een woning of kamer van het aanbod van Ghuus.nl? Dan krijgt de degene met de meeste punten de woning toegewezen. Eindig jij als eerste? Dan krijg je bericht van de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Je kunt de woning of kamer dan eerst bekijken. Daarna beslis je of je de woning gaat huren. In een aantal situaties kan er een voorrangsregel van toepassing zijn. In de advertentie staat vermeld welke dat is en wat dit inhoudt.


Bij een aantal studentenpanden van Lefier wordt de kamer via hospiteren toegewezen. In dat geval ontvangt de contactpersoon van de achterblijvende huurders een lijst met kandidaten waaruit zij hun nieuwe huisgenoot kunnen kiezen. Indien er sprake is van hospiteren o.b.v. inschrijfduur, dan bestaat deze lijst uit de eerste tien kandidaten met de langste inschrijfduur. 
Copyright 2021  Ghuus - Powered by Corpoflow