Kamer in Groningen

Ben je op zoek naar een kamer in Groningen? Het kan soms best lastig zijn om als jongere of student een plek in Groningen te vinden. Daarom helpt Ghuus je met het vinden van de perfecte kamer in Groningen. Wij bieden namelijk beschikbare studentenkamers en jongerenwoningen aan op een centrale plek. Vind nu hier je kamer in Groningen! 

Alle kamers in Groningen op een plek

Bij Ghuus kun je een groot aantal studentenwoningen of jongerenwoningen vinden op een plek. Wij laten je het aanbod zien van verschillende woningcorporaties uit de stad. Bij Ghuus vindt je dus kamers van onder andere Lefier, Nijestee, Patrimonium en De Huismeesters. Ghuus is hét kamer platform van Groningen!


Naast kamers in de stad, werken wij ook samen met woningcorporaties die net buiten de stad studentenkamers aanbieden. Dit zijn corporaties zoals Woonborg en Wieren en Borgen. Ook net buiten de stad heb je ontzettend leuke jongeren- of studentenkamers. 

Bekijk hieronder snel welke kamers beschikbaar zijn in Groningen:

€347,50 / mnd
Damsport 65-KMR 1energielabel
F
bouwjaar
1981
€461,42 / mnd
Duindoornstraat 119-KMR 3energielabel
A
bouwjaar
2019
€471,62 / mnd
Esdoornlaan 254-KMR 5energielabel
A
bouwjaar
2021
€516,99 / mnd
Gelkingestraat 39-21 KMR 1energielabel
D
bouwjaar
1860
€499,42 / mnd
Gelkingestraat 39-22 KMR 6energielabel
D
bouwjaar
1860
€483,76 / mnd
Hoekstraat 6-A KMR 1energielabel
C
bouwjaar
1985
€548,54 / mnd
Hoekstraat 6-D KMR 1energielabel
C
bouwjaar
1985
€531,20 / mnd
Hoekstraat 6-D KMR 2energielabel
C
bouwjaar
1985
€522,52 / mnd
Hoekstraat 6-D KMR 3energielabel
C
bouwjaar
1985
€354,62 / mnd
Mudaheerd 38-KMR 2energielabel
D
bouwjaar
1981
€539,39 / mnd
Nieuwstad 30-M KMR 2energielabel
C
bouwjaar
1890
€609,55 / mnd
Pelsterstraat 5-C KMR 2energielabel
E
bouwjaar
1890
Vorige
Volgende

Hoe gaat Ghuus te werk?

Wanneer de woningcorporaties waar wij mee samenwerken nieuwe woningen beschikbaar krijgen, geven ze dit tijdig aan ons door. Wij zetten dan de advertentie online op Ghuus.nl. Via Ghuus kun je dan op de site van de woningaanbieder komen om je zo in te schrijven voor een kamer. Door samen te werken met verschillende woningbouwverenigingen zorgen wij voor een variërend aanbod, en hoef jij niet afzonderlijk elke aanbieder bij langs om een kamer te zoeken. Dat is wel zo gemakkelijk toch?


Kamer in Groningen huren: meer kans bij Ghuus

Je maakt meer kans bij Ghuus om een kamer in Groningen te huren omdat wij een groot aanbod op één plek beschikbaar hebben. Dat is niet het enige voordeel. Je betaalt daarnaast namelijk een eerlijke prijs voor een studentenkamer of jongerenwoning. Dat betekent dat je zorgeloos en bovendien betrouwbaar een kamer in Groningen huurt. Wij hechten er verder belang aan dat je goed, maar bovenal, ook veilig woont.

Is er wat stuk in je nieuwe kamer, dan is een reparatie snel geregeld. Ook daarin maken wij dus het onderscheid. Dit geldt ook voor het gemak dat wij bieden met het complete aanbod op het platform van Ghuus. Natuurlijk is woonpleizier voor jou net zo belangrijk als voor iedereen, en is het ook fijn om antwoord te krijgen op je vragen. Daarom kun je altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt over een buurt, kamer of een andere woning.

Bij Ghuus zorgen we ervoor dat jij zorgeloos en veilig woont, dat we je snel kunnen helpen met vragen en reparaties, en dat jij kunt genieten van optimaal woonplezier. 


Studentenkamer Groningen: de tijd van je leven!

Wanneer je in Groningen studeert, is het ook het allerleukste om in Groningen te wonen. Een studentenkamer in Groningen geeft je vrijheid en de gezelligheid die je in je studententijd wilt beleven. Met je eigen plek in de stad kun je alles zelf regelen, vrienden en vriendinnen langs laten komen en je hebt een goeie plek om te studeren. De plek waar je misschien al langer van droomt, die vind je bij Ghuus.


Bij Ghuus bieden we studentenkamers, studio’s en appartementen in Groningen aan die binnenkort vrij komen voor de verhuur. Zie je een leuke kamer in Groningen in het aanbod dan check je even van welke corporatie die is. Via je site van de corporatie kun je je dan aan melden en inschrijven. Overigens is het sowieso handig om al direct bij WoningNet Groningen ingeschreven te staan. Bij WoningNet bouw je punten op, en met meer punten ben je nog sneller aan de beurt. Dat maakt het reageren op een kamer in Groningen nog sneller en simpeler. Inschrijving bij Woonborg regel je wel apart en bij Lefier reageer je via ROOM op een kamer.

Kamerverhuur Groningen: betrouwbaar en betrokken

Ghuus is hét platform voor kamerverhuur in Groningen dat betrouwbaar is en betrokkenheid toont bij studenten en jongeren. Op het gebied van kamerverhuur in Groningen werken wij uitsluitend samen met betrouwbare partijen. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Bovendien voorzien wij in gemak door je een kamer in Groningen te laten zoeken op basis van jouw wensen.


Vind hier jouw kamer in Groningen

Maak gebruik van Ghuus en zoek een woonruimte in ons aanbod, zodat je straks je eigen kamer in Groningen hebt. Vergeet je niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe beschikbare kamers! 


Veelgestelde vragen:


Wat is Ghuus en hoe is het ontstaan?

Ghuus is een gezamenlijke website met studentenwoningen en jongerenwoningen van alle corporaties in de stad Groningen. De pagina is live sinds 20 januari 2020 en gestart door Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg.


Wat kan ik vinden op Ghuus?

Ghuus laat jou alle beschikbare studenten- en jongerenwoningen zien. Dit kunnen kamers, studio’s en appartementen in Groningen zijn. Zie je een leuke kamer? Wees er dan snel bij! Je wordt doorverwezen naar WoningNet, ROOM of naar de website van Woonborg. Hier kun je reageren op de woning. Een inschrijving en account op (één van) deze pagina’s is vereist als je wilt reageren. Naast het woningaanbod geven we ook informatie over de stad, nieuwbouwprojecten en geven we tips hoe jij goed je studententijd doorkomt.

  

Wat is het verschil tussen 'aanbod' en 'verhuurd'?

Bij ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studio’s, kamers of appartementen in Groningen. Op deze woningen kun je allemaal reageren. Bij ‘verhuurd’ zie je een totaaloverzicht van alle studentenwoningen en jongerenwoningen in de stad Groningen. Ook de woningen die al bezet zijn.


Wat heb ik aan de nieuwsbrief?

Heel veel! Als jij je inschrijft krijg je altijd het nieuwste aanbod van Ghuus in je mail en kun jij dus het snelste reageren. Bij de inschrijving kun je al je wensen doorgeven, zoals de grootte van de woning, welke wijk of wat voor energielabel je graag wilt.


Hoe kom ik aan een woning via Ghuus?

Via ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studentenwoningen en jongerenwoningen in de stad Groningen. Met de zoekfilters kun je een kamer, studio of appartement vinden die bij jou past. De woningen worden aangeboden op WoningNet of op ROOM. Je ziet op Ghuus wel alle specificaties van alle woningen. Wil je reageren? Dan word je automatisch doorverwezen naar de eerder genoemde sites. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe groter de kans om (sneller) een woning te krijgen. Schrijf je dus snel in! 


Hoe kan ik mij inschrijven voor een studentenwoning of jongerenwoning?

Wil jij een kamer, studio of appartement huren via Ghuus? Dan kun je je inschrijven via WoningNet, ROOM of Woonborg. Kijk goed door welke corporatie de woning van jouw dromen wordt aangeboden, schrijf je daar in. Hieronder zie je een klein overzicht welke corporatie waar bij hoort en wat de kosten zijn van de inschrijven.


WoningNet

Nijestee, De Huismeesters, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen bieden hun jongerenwoningen via WoningNet (www.woningnetgroningen.nl) aan. Wil je dus reageren op een woning van één van deze corporaties? Dan is een inschrijving bij WoningNet vereist. De kosten voor een nieuwe inschrijving zijn €20. Daarna kost het €11 per jaar om te verlengen. Inschrijven kan al vanaf je 17e. Het huurcontract sluit je pas af als je 18 bent.


Lefier

Lefier biedt woningen specifiek voor studenten aan op ROOM. Wil je reageren op een studentenwoning van Lefier? Dan kun je je hier inschrijven, dit kost je eenmalig € 35. Om te reageren op het aanbod is het een voorwaarde dat je studerend bent of binnen 4 maanden gaat starten met een opleiding (MBO, HBO, WO of PhD). Je kunt een huurcontract afsluiten als je 17 bent, mits je toestemming hebt van je ouders of voogd. Je kunt je al wel vast inschrijven als je 16 bent, zodat je vanaf dat moment inschrijfduur opbouwt.


Hoe kan ik reageren op woningen?

Heb je op Ghuus.nl een leuke woning of kamer gevonden? Klik dan op ‘ga naar woonruimte’. Je gaat dan naar de website van de aanbieder. Log in met je account en reageer op de woning/kamer. Heb je nog geen account? Schrijf je dan eerst in.

 

Wat is de leeftijdsgrens voor een studenten-/jongerenwoning?

Voor de studenten-/jongerenwoningen van Nijestee, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen is de leeftijdsgrens 28 jaar (reageren kan tot en met je 27e). Bij de studentenwoningen van Lefier is geen leeftijdsgrens. Bij De Huismeesters kan je reageren op een studenten-/ jongerenwoning tot en met 30 jaar.


Let op! De leeftijdsgrens is overigens alleen van toepassing wanneer je reageert op een nieuwe woning. Als je er eenmaal woont, mag je er blijven wonen totdat je zelf weer wilt verhuizen. Dit geldt niet als je een campuscontract of een jongerencontract hebt getekend. Een campuscontract betekent dat je ingeschreven moet staan bij een onderwijsinstelling om de woonruimte te mogen huren en geldt geen leeftijdsgrens. Een jongerencontract is een tijdelijke huurovereenkomst voor een maximum aantal jaren.


Komen alle beschikbare studenten-/jongerenwoning bij het aanbod op Ghuus te staan?Het overgrote deel van de woonruimtes die te huur zijn wordt aangeboden op Ghuus.nl. Je kunt dan reageren via de website van de verhuurder. Maar er zijn een paar uitzonderingen. Onder bezit kun je bij iedere woning zien hoe deze wordt toegewezen.


Coöptatie 

Verschillende panden van de corporaties worden via coöptatie toegewezen. Bij coöptatie is er sprake van een verenigingshuis, dat wil zeggen dat de huurders in het pand lid zijn van een studentenvereniging zoals Vindicat, Albertus Magnus of Dizkartes. Wanneer er een kamer vrijkomt in het pand, dragen de achterblijvende huurders een nieuwe huurder voor die ook lid is van de betreffende studentenvereniging. Deze kamer wordt dan ook niet via Woningnet aangeboden. De woningcorporatie beoordeelt uiteraard of de voorgedragen kandidaat passend is.


Bij een aantal studentenpanden van Lefier wordt de kamer via hospiteren toegewezen. In dat geval ontvangt de contactpersoon van de achterblijvende huurders een lijst met kandidaten waaruit zij hun nieuwe huisgenoot kunnen kiezen. Indien er sprake is van hospiteren o.b.v. inschrijfduur, dan bestaat deze lijst uit de eerste 10 kandidaten met de langste inschrijfduur.


Voordracht 

 Voor sommige kamers waar je voorzieningen deelt, mogen medebewoners zelf een nieuwe bewoner voordagen. Deze woonruimte komt niet bij het aanbod op Ghuus. Dragen medebewoners geen nieuwe bewoner voor? Dan wordt de woning alsnog aangeboden op Ghuus.


Hoe worden de woningen toegewezen?

Reageren er meerdere mensen op een woning of kamer van het aanbod van Ghuus.nl? Dan krijgt de degene met de langste inschrijfduur de woning toegewezen. Eindig jij als eerste? Dan krijg je bericht van de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Je kunt de woning of kamer dan als eerste bekijken. Daarna beslis je of je de woning gaat huren. In een aantal situaties kan er een voorrangsregel van toepassing zijn. In de advertentie staat vermeld welke dat is en wat dit inhoudt.


Bij een aantal studentenpanden van Lefier wordt de kamer via hospiteren toegewezen. In dat geval ontvangt de contactpersoon van de achterblijvende huurders een lijst met kandidaten waaruit zij hun nieuwe huisgenoot kunnen kiezen. Indien er sprake is van hospiteren o.b.v. inschrijfduur, dan bestaat deze lijst uit de eerste 10 kandidaten met de langste inschrijfduur.


Ik krijg een woning toegewezen, en dan? 

Als je de woning of kamer accepteert, onderteken je een huurcontract bij de woningcorporatie die de woning verhuurt. Daarbij hebben we een aantal documenten van je nodig. We vragen naar een inkomensverklaring/DUO-verklaring en (als je op dit moment of eerder al een huurcontract op je eigen naam hebt staan) een verhuurdersverklaring.

Lefier vraagt voor hun woningen de onderstaande documenten:

· Voltijd studenten mbo/hbo/wo: We hebben een bewijs van inschrijving aan de onderwijsinstelling nodig met vermelding van het betreffende studiejaar.· Aankomende studenten (die starten in het aankomende studiejaar): Recent bericht studiefinanciering van DUO.


Waar kan ik meer informatie en tips vinden?We houden jullie op de hoogte over onder andere ons woningaanbod via onze nieuwsberichten en blogs. Daarnaast zijn er ook andere leuke websites die studenten kunnen voorzien van handige tips en informatie. Neem snel een kijkje op de website: www.athomeingroningen.com. 


Biedt Ghuus ook woningen voor short stay studenten?Ghuus biedt geen woonruimte aan voor short stay studenten. We verhuren geen gemeubileerde kamers en kunnen ook geen kamers reserveren. We verwijzen de short-stay studenten graag door naar SSH Groningen voor het reserveren van een gemeubileerde kamer óf naar ROOM waar je je kunt registeren en zelf op een kamer kunt reageren.

  Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow