Start bouw 383 woningen voor jongeren en starters in Paddepoel

Nijestee en belegger Curlew zijn gestart met de bouw van twee woontorens in de wijk Paddepoel. De gebouwen, Atlas en House of Groningen genaamd, krijgen in totaal 383 sociale huur- en vrije sectorwoningen. De woningen zijn bestemd voor jongeren en starters op de woningmarkt.


Beide woontorens worden gebouwd op de locatie van het ‘oude’ GAK-kantoor, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan. Nijestee heeft samen met MWPO het totale plan ontwikkeld naar het ontwerp van Architectenbureau AAS uit Groningen. Aannemer Plegt-Vos uit Assen zal beide torens bouwen.


Gezamenlijke focus werkt

Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee: “De vraag naar woningen onder jongeren en starters op de Groningse woningmarkt is groot. Meer dan de helft van de ingeschrevenen op WoningNet is onder de 35 jaar en alleenstaand. De bouw van Atlas en House of Groningen komt voort uit het programma BouwJong, waar wij als een van de betrokken partijen in de stad samen met de gemeente aan hebben gewerkt. De torens zijn een heel mooi voorbeeld van wat er uit een gezamenlijke focus op de realisatie van jongerenhuisvesting kan ontstaan. De vraag is nu hoe we een dergelijke aanpak ook kunnen inzetten op andere thema’s, zoals wonen & zorg.”


Atlas

Woontoren Atlas van Nijestee krijgt 17 verdiepingen en wordt circa 55 meter hoog. In de toren komen in totaal 224 semi-zelfstandige wooneenheden. Het gebouw biedt ruimte aan jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Elke kamer krijgt een eigen badkamer en pantry. Per zeven kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon. Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur.


House Of Groningen

Woontoren House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen en wordt circa 70 meter hoog. In de toren komen 131 sociale huurwoningen (tweekamerappartementen) en 28 vrije sector woningen (driekamerappartementen). De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan ‘young professionals’, jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.


Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Copyright 2020  Ghuus - Powered by Corpoflow