Start bouw 383 woningen voor jongeren en starters in Paddepoel

Start bouw 383 woningen voor jongeren en starters in Paddepoel
Nijestee en belegger Curlew zijn gestart met de bouw van twee woontorens in de wijk Paddepoel. De gebouwen, House of Groningen en Atlas genaamd, bieden extra woonruimte voor de huur en vrije sector. Het gaat om 383 woningen die zijn bestemd voor jongeren en straters op de woningmarkt.


De woontorens komen vlakbij elkaar te staan op de locatie van het 'oude' GAK-kantoor tussen de Zonnelaan en de Dierenriemstraat. Samen met MWPO heeft Nijestee het totale plan ontwikkeld naar een ontwerp van Architectenbureau AAS uit Groningen. Plegt-Vos uit Assen is de aannemer van het project voor beide torens.  


Gezamenlijke focus werkt

Jan Jaap Vogel, directeur Vastgoed bij Nijestee: “De vraag naar woningen onder jongeren en starters op de Groningse woningmarkt is groot. Meer dan de helft van de ingeschrevenen op WoningNet is onder de 35 jaar en alleenstaand. De bouw van Atlas en House of Groningen komt voort uit het programma BouwJong, waar wij als een van de betrokken partijen in de stad samen met de gemeente aan hebben gewerkt. De torens zijn een heel mooi voorbeeld van wat er uit een gezamenlijke focus op de realisatie van jongerenhuisvesting kan ontstaan. De vraag is nu hoe we een dergelijke aanpak ook kunnen inzetten op andere thema’s, zoals wonen & zorg.”


House Of Groningen

De eerste woontoren genaamd House of Groningen krijgt 23 verdiepingen en wordt ongeveer 70 meter hoog. De appartementen moeten worden verhuurd aan 'young professionals', jongeren die aan het begin van hun werkende en wonende carrière staan. Het gebouw moet 131 sociale huurwoningen (tweekamerappartementen) en 28 vrijesectorwoningen (driekamerappartementen). 


Atlas

Woontoren Atlas van Nijestee wordt circa 55 meter hoog en krijg 17 verdiepingen. De toren biedt 224 semi-zelfstandige wooneenheden voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. De kamers beschikken allemaal over een eigen badkamer en pantry. De bewoners delen per 7 kamers een woonkamer, balkon en keuken. Dit zijn allemaal woningen die zijn bestemd voor sociale huur.


Beide woontorens worden gebouwd zonder gasaansluiting en aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water. De jongerenwoningen staan straks op het aanbod van Ghuus.nl

Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow