Studio Groningen

Ben je student of een jongere en op zoek naar een studio in Groningen? In de altijd gezellige, drukke studentenstad in het noorden is het perfect om op eigen benen te staan. Helemaal in een studio waar je je eigen sanitair en keuken hebt. Een ideale start om je eigen huishouden te runnen en natuurlijk van alle vrijheid te genieten. Ghuus helpt je op weg met een groot en divers aanbod van studio’s in Groningen.

Zelfstandige studio in Groningen, wat houdt dat in?

Een studio is woonruimte in de vorm van een 1-persoonsappartement met een eigen keuken en eigen sanitair. In een kamer in een studentenhuis deel je de keuken, sanitair en vaak ook de woonkamer. Bij het wonen in een studio heb je veel meer privacy en vaak betaal je niet veel meer of zelfs minder dan voor een kamer in Groningen. De woonkamer, keuken en slaapkamer bevinden zich in 1 ruimte. Een studio is dan ook vooral geschikt voor bewoning door 1 persoon en niet bedoeld om in samen te wonen. In het kader van betaalbare woonruimte zijn studio’s in Groningen populair onder jongeren en studenten.

Bekijk hieronder snel welke studios beschikbaar zijn in Groningen:

€492,65 / mndKale huur: €406,03
Antillenstraat 1-71energielabel
B
bouwjaar
2008
€577,26 / mnd
Coehoornsingel 75-D1energielabel
D
bouwjaar
1930
€737,54 / mnd
Goeman Borgesiuslaan 197energielabel
D
bouwjaar
1978
€522,97 / mnd
Goeman Borgesiuslaan 201energielabel
D
bouwjaar
1978
€407,16 / mnd
Goeman Borgesiuslaan 237energielabel
D
bouwjaar
1978
€465,66 / mnd
Goeman Borgesiuslaan 285energielabel
D
bouwjaar
1978
€453,18 / mndKale huur: €425,78
Kleine Beer 31energielabel
A
bouwjaar
2013
€657,22 / mnd
Turftorenstraat 7-Kenergielabel
C
bouwjaar
1860
€453,18 / mndKale huur: €434,26
Vrydemalaan 618bouwjaar
2011
€565,18 / mndKale huur: €427,25
W.A. Scholtenstraat 12-54energielabel
B
bouwjaar
2007
€804,82 / mnd
Winschoterdiep 14-6energielabel
E
bouwjaar
1916
Vorige
Volgende

Studio te huur Groningen via Groninger woningcorporaties

Als je eenmaal de weg weet, is het helemaal niet moeilijk om een studio in Groningen te huren. Alle beschikbare jongerenwoningen zijn namelijk te vinden op het platform van Ghuus. Daar is voor gekozen om het jou als jongere zo simpel mogelijk te maken om een studio in Groningen te huren. Het voordeel is dat je hier het aanbod vindt van verschillende Groninger woningcorporaties. Bijvoorbeeld van Nijestee, De Huismeesters, Lefier, Wierden en Borgen, Patrimonium en Woonborg.

Studio in Groningen voor student

Groningen is een studentenstad en studenten vinden er op allerlei manieren woonruimte. Als je als student een studio in Groningen zoekt, zit je goed bij Ghuus. Er zijn veel studenten die liever niet in een studentenhuis op kamers gaan, maar zelf een eigen plek willen. De kosten voor het huren van een appartement in Groningen zijn vaak te hoog. 


Bekijk het aanbod in de online etalage

Je hoeft niet door de stad te struinen om de etalages van makelaars te bekijken. Het aanbod van de Groninger woningcorporaties is in de online etalage van Ghuus te vinden. Dus neem even de tijd om jouw ideale plek te zoeken. Als je voorkeur uitgaat naar een studio in Groningen dan selecteer je deze optie. Je hebt zelfs de mogelijkheid om op basis van de maximale huurprijs een zoekopdracht te geven. Of om in een specifieke wijk of op een bepaald adres het actuele aanbod te bekijken. Zo simpel werkt Ghuus.

Reageren op woonruimte

Als je dan eenmaal de perfecte woonplek ziet dan is het tijd voor actie. Het is de bedoeling om bij de aanbieder van de jongerenwoning in Groningen te reageren. Dat wordt snel duidelijk als je een woonruimte hebt geselecteerd, want je wordt direct doorgeleid naar de aanbieder. Daar zie je wat je moet doen om op een studio in Groningen te reageren. Het is mogelijk dat er specifieke eisen van toepassing zijn. Dat staat bij de woonruimte vermeld, zoals een eis dat je moet studeren of een maximale leeftijdsgrens. Zo weet je al snel of je kans maakt om een studio in Groningen te huren. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe woonruimte? Meld je dan aan om het nieuwste aanbod per mail te ontvangen.


Veelgestelde vragen:


Wat is Ghuus en hoe is het ontstaan?

Ghuus is een gezamenlijke website met studentenwoningen en jongerenwoningen van alle corporaties in de stad Groningen. De pagina is live sinds 20 januari 2020 en gestart door Lefier, De Huismeesters, Nijestee, Patrimonium, Wierden en Borgen en Woonborg.


Wat kan ik vinden op Ghuus?

Ghuus laat jou alle beschikbare studenten- en jongerenwoningen zien. Dit kunnen kamers, studio’s en appartementen in Groningen zijn. Zie je een leuke kamer? Wees er dan snel bij! Je wordt doorverwezen naar WoningNet, ROOM of naar de website van Woonborg. Hier kun je reageren op de woning. Een inschrijving en account op (één van) deze pagina’s is vereist als je wilt reageren. Naast het woningaanbod geven we ook informatie over de stad, nieuwbouwprojecten en geven we tips hoe jij goed je studententijd doorkomt.


Wat is het verschil tussen 'aanbod' en 'verhuurd'?

Bij ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studio’s, kamers of appartementen in Groningen. Op deze woningen kun je allemaal reageren. Bij ‘verhuurd’ zie je een totaaloverzicht van alle studentenwoningen en jongeren woningen in de stad Groningen. Ook de woningen die al bezet zijn.


Wat heb ik aan de nieuwsbrief?

Heel veel! Als jij je inschrijft krijg je altijd het nieuwste aanbod van Ghuus in de mail en kun jij dus het snelste reageren. Bij de inschrijving kun je al je wensen doorgeven, zoals de grootte van de woning, welke wijk of wat voor energielabel je graag wilt.


Hoe kom ik aan een woning via Ghuus?

Via ‘aanbod’ zie je alle beschikbare studentenwoningen en jongerenwoningen in de stad Groningen. Met de zoekfilters kun je een kamer, studio of appartement vinden die bij jou past. De woningen worden aangeboden op WoningNet, ROOM of op de van Woonborg. Je ziet op Ghuus wel alle specificaties van alle woningen. Wil je reageren, dan wordt je automatisch doorverwezen naar de eerder genoemde sites. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer punten je krijgt en dit vergroot ook je kans om (sneller) een woning te krijgen. Schrijf je dus snel in!


Hoe kan ik mij inschrijven voor een studentenwoning of jongerenwoning?

Wil jij een kamer, studio of appartement huren via Ghuus? Dan kun je je inschrijven via WoningNet, ROOM of Woonborg. Kijk goed door welke corporatie de woning van jouw dromen wordt aangeboden, schrijf je daar in. Hieronder zie je een klein overzicht welke corporatie waar bij hoort en wat de kosten zijn van de inschrijven.


WoningNet

Op WoningNet worden de jongerenwoningen van Nijestee, De Huismeesters, Patrimonium, Lefier en Wierden en Borgen aangeboden. Wil je dus reageren op een woning van deze corporaties? Dan is een inschrijving bij WoningNet vereist. Inschrijven bij WoningNet Groningen kost € 20. De jaarlijkse verlengingskosten zijn € 11. De eerste betaling dien je direct te voldoen als laatste stap in het inschrijfproces. Je betaalt het bedrag met een doorlopende machtiging of via iDEAL.


ROOM

Lefier biedt woningen specifiek voor studenten aan op ROOM. Wil je reageren op een studentenwoning van Lefier? Dan kun je je hier inschrijven, dit kost je eenmalig € 35. Om te reageren op het aanbod is het een voorwaarde dat je studerend bent of binnen 4 maanden gaat starten met een opleiding (MBO, HBO, WO of PhD). Je kunt een huurcontract afsluiten als je 17 bent, mits je toestemming hebt van je ouders of voogd. Je kunt je al wel vast inschrijven als je 16 bent, zodat je alvast inschrijfduur kunt opbouwen.


Woonborg

Op Woonborg.nl worden alleen de woningen van Woonborg aangeboden. Wil je reageren op een woning van Woonborg? Dan kun je je hier inschrijven, dit kost je eenmalig € 40. Inschrijven kan al vanaf je 17e, het huurcontract sluit je pas af als je 18 bent.


Hoe kan ik reageren op woningen?

Heb je op Ghuus.nl een leuke woning of kamer gevonden? Klik dan op ‘ga naar woonruimte’. Je gaat dan naar de website van de aanbieder. Log in met je account en reageer op de woning/kamer. Heb je nog geen account? Schrijf je dan eerst in.


Wat is de leeftijdsgrens voor een studenten-/jongerenwoning?

Voor de studenten-/jongerenwoningen van Nijestee, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen is de leeftijdsgrens 28 jaar (reageren kan tot en met je 27e). Bij de studentenwoningen van Lefier is geen leeftijdsgrens Bij De Huismeesters kan je reageren op een studenten-/ jongerenwoning tot en met 30 jaar.

Let op! De leeftijdsgrens is overigens alleen van toepassing wanneer je reageert op een nieuwe woning. Als je er eenmaal woont, mag je er blijven wonen totdat je zelf weer wilt verhuizen. Dit geldt niet als je een campuscontract of een jongerencontract hebt getekend. Een campuscontract betekent dat je ingeschreven moet staan bij een onderwijsinstelling om de woonruimte te mogen huren en geldt geen leeftijdsgrens. Een jongerencontract is een tijdelijke huurovereenkomst voor een maximum aantal jaren.


Hoe worden de woningen toegewezen?

Reageren er meerdere mensen op een woning of kamer van het aanbod van Ghuus.nl? Dan krijgt de degene met de meeste punten de woning toegewezen. Eindig jij als eerste? Dan krijg je bericht van de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Je kunt de woning of kamer dan eerst bekijken. Daarna beslis je of je de woning gaat huren. In een aantal situaties kan er een voorrangsregel van toepassing zijn. In de advertentie staat vermeld welke dat is en wat dit inhoudt.


Bij een aantal studentenpanden van Lefier wordt de kamer via hospiteren toegewezen. In dat geval ontvangt de contactpersoon van de achterblijvende huurders een lijst met kandidaten waaruit zij hun nieuwe huisgenoot kunnen kiezen. Indien er sprake is van hospiteren o.b.v. inschrijfduur, dan bestaat deze lijst uit de eerste 10 kandidaten met de langste inschrijfduur. 


Copyright 2022  Ghuus - Powered by Corpoflow