Oostzaan 357

Oostzaan 357

9716 KS Groningen • De HoogteToon op kaart
€502,18 per maand
€425,84 kale huur
€52,34 servicekosten
Reageren kan tot 17 september 12:00
Over deze woning
Woningtype
Oppervlakte
Beschikbaar vanaf
Appartement
27 m²
16 september
Je woont
2,8 km tot Centraal Station Groningen
2,0 km tot Campus Groningen, locatie Zernike
2,0 km tot centrum
Reageren kan tot 17 september 12:00
Aangeboden door
De Helix fungeert als stadsmarkering op de grens van stad en omgeving, en laat de identiteit van Groningen als studentenstad in de skyline zien. Het gebouw is opmerkelijk en innovatief in vele opzichten: negenhoekig, een van de hoogste torens van de stad en bestemd voor jongeren tot 28 jaar. Word je 28 jaar, dan betekent dit niet dat je de woning hoeft te verlaten.
Er zijn 116 studio’s, 96 tweekamerappartementen en 10 maisonnettes, verdeeld over 22 verdiepingen. Alle woningen zijn geschikt voor maximaal 1 persoon.
Nijestee biedt mensen met verschillende maatschappelijke posities een thuis. Een aantal woningen in het gebouw wordt bewoond door jongeren, die worden begeleid in het zelfstandig wonen.
De Helix is duurzaam, energiezuinig en volledig gasloos en aardbevingsbestendig gebouwd.
Per 2 woonlagen is een gemeenschappelijke ruimte, genaamd een helix. In de helix zijn geen huisdieren toegestaan. De eigen invulling van de collectieve helix door de bewoners geeft de toren levendigheid.
Binnen 15 minuten fiets je naar de Grote Markt. Het gebouw heeft een afgesloten portiek met intercom. Je kookt elektrisch. Een elektrische kookplaat en/of combi-magnetron regel je zelf. Er is een mogelijkheid voor het plaatsen van een wasmachine.
In de woning zijn honden en katten niet toegestaan.

Inkomenseis
Minimaal inkomen voor deze woning:
• geen eisen
Maximaal inkomen voor deze woning (dit geldt niet voor wijkvernieuwingsurgenties en rolstoelindicaties):
• € 44.655,-
Meer algemene informatie over inkomensregels vind je hier.

Nutsvoorzieningen
Het dak ligt vol met zonnepanelen, deze zonnepanelen leveren aan de algemene meter. Hiermee wordt het totale energieverbruik voor de algemene verlichting, lift en het overig algemeen verbruik lager. De opbrengst van de zonnepanelen komt de huurder dus min of meer ten goede.
Het gebouw is voorzien van een collectieve verwarmings- en warmwaterinstallatie. De vloerverwarming wordt hiermee voorzien van warm water. Ook het tapwater wordt hiermee verwarmd. Nijestee heeft hiervoor een contract afgesloten met een leverancier. Het is niet mogelijk hiervoor zelf een leverancier te kiezen. Nijestee int maandelijks een voorschot. Er vindt jaarlijks een afrekening plaats. Voor elektra kun je zelf een leverancier kiezen.
De woningen hebben Ziggo en KPN aansluiting.

Parkeren/ Berging
Er is parkeergelegenheid in de omgeving van de flat. Meer informatie over parkeren in de wijk is hier te vinden. Onder een deel van het terrein ligt een verdiepte fietsen- en scooterstalling. Het dak van deze stalling is ingericht als groen park, wat de bewoners van de toren als buitenruimte kunnen gebruiken.
Voorwaarden:
Om in aanmerking te komen voor deze woning moet u een aantal documenten aanleveren. Als u de woning krijgt aangeboden, ontvangt u hier meer informatie over.
De voorwaarden zijn:

Uw inkomen voldoet aan de regels van Passend toewijzen en toont u aan met een inkomensverklaring van de Belastingdienst;
Een goede verhuurdersverklaring, mogelijk aangevuld met een Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP);
Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) als u op dit moment geen woning huurt.
Of als u nu geen woning van een corporatie in de gemeente Groningen huurt én geen verhuurdersverklaring(en) tot minimaal 5 jaar terug kunt aanleveren;
Eventuele ingevulde woonduur op uw inschrijving moet juist zijn;
Als u onder bewindvoering of curatele staat een akkoordverklaring van uw bewindvoerder/curator.

Aparte slaapkamer(s)
Nee
Eigen keuken
Ja
Eigen toilet
Ja
Eigen badkamer
Ja
Verdieping
17e
Bouwjaar
2019
Energielabel
A
Parkeergelegenheid

Deze wijk is de laatste jaren flink gerenoveerd. Er is geen doorgaand verkeer, wat de wijk rustig houdt en aantrekkelijk is voor gezinnen. Toch zit je wel dichtbij uitvalswegen en begeef je je met de auto binnen een paar minuten op de ringweg. Er zijn veel speelgelegenheden, zoals het Borgplein. Ondanks dat er veel gezinnen wonen, vind je hier allerlei soorten mensen. Hierdoor is de wijk divers. Ook is er een nieuw gedeelte: Cortinghborg. Hier zijn de woontoren De Helix (voor jongeren) en andere woningen gebouwd.

Copyright 2021  Ghuus - Powered by Corpoflow